Poruka ministra Medveda hrvatskim braniteljima

Slika /FOTOGRAFIJE/Ilustracije/oluja_05082019_48.jpg

Hvala vam na zajedništvu i hrabrosti koju ste pokazali i u ovim teškim danima kada nam je upravo to najpotrebnije

Poštovani hrvatski branitelji, članovi obitelji poginulih i nestalih naših branitelja, dragi prijatelji,

posljednjih dana, otkako se cijela Hrvatska snažno bori protiv širenja koronavirusa, vi ste ponovno pokazali hrabrost i nesebičnost, spremnost na žrtvu da bi spasili druge.

U Ministarstvu hrvatskih branitelja javljaju nam se ovih dana mnoge udruge iz Domovinskog rata i hrvatski branitelji pojedinačno kako bi iskazali spremnost staviti se na raspolaganje Domovini i stati na prvu crtu obrane, ovaj puta u obrani od COVID-19.

Hvala svima vama koji nudite pomoć s istom spremnošću i odlučnošću s kakvom su krenuli i u Domovinski rat.

Hvala vam na oživljenom zajedništvu i hrabrosti koju ste pokazali i u ovim teškim danima kada nam je upravo to najpotrebnije.

Hvala i svima onima koji već pomažu u svojim zajednicama, pokazali ste da su hrvatski branitelji i danas spremni se izložiti kako bi pomogli drugima.

Naglašavam kako je izrazito važno da u ovoj situaciji djelujemo institucionalno. Stoga svi koji nisu dio visokorizične skupine i žele pomoći svome narodu, mogu se po potrebi odazvati na poziv lokalne zajednice, stožera civilne zaštite i gradskih društava Crvenoga križa koji pomažu potrebitima.

Ministarstvo hrvatskih branitelja će u slučaju potrebe i u koordinaciji s nadležnim tijelima pozvati one hrvatske branitelje kojima zdravstveno stanje to dopušta da se pridruže volonterima, a mnogi od vas, dragi prijatelji, već volontiraju.

Apeliram na sve vas da čuvate svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih. Mnogi od vas su zbog posljedica sudjelovanja u Domovinskom ratu narušenog zdravlja, a i u životnoj dobi zbog koje ste u visokorizičnoj skupini.

Vi ste bili prvi onda kada je to bilo najpotrebnije, pokazali ste kako se voli i kako se brani Domovina, kako se bori i kako se pobjeđuje.

Vi ste uzor koji je danas itekako potreban jer i u ovoj borbi možemo i moramo biti jedinstveni, i u ovom ratu protiv COVID-19 mi ćemo pobijediti.
 
Pozivam vas na poštivanje svih preporuka Stožera civilne zaštite i mjerodavnih institucija, kao i praćenje službene stranice Vlade za pravodobne i točne informacije - koronavirus.hr.

Dragi prijatelji, stavljam vam na znanje i Odluku Stožera civilne zaštite načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja. Apeliram na pridržavanje i tih odredbi kako bismo sačuvali svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih, a svima onima koji nas zauvijek napuste u ovo teško vrijeme kada se situacija ponovno normalizira dostojanstveno i primjereno odat ćemo počast, onako kako nam to nalaže naša vjera i naši običaji.

Budimo odgovorni, jer čuvajući sebe čuvamo i druge.

Pozivam i sve one kojima nema tko pomoći da nam se jave - niste sami, mi smo s vama. Hvala vam.
                                                                                             
Tomo Medved

 

 

 

Foto: MORH/T. Brandt



Pisane vijesti