Počelo 28. vojno hodočašće u Lurd

  • Slika /Dokumenti 2022/2022-05-10-vojno-hodocasce-lurdes5-870x600.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Pod geslom “Mir vam svoj dajem (Iv 14, 27)” ovogodišnje Hodočašće okupit će osamdesetak hodočasnika iz Hrvatske koji će se pridružiti ostalim sudionicima iz više od 40 zemalja

Pod geslom „Mir vam svoj dajem (Iv 14, 27)“ ovogodišnje hodočašće okupit će osamdesetak hodočasnika iz Hrvatske koji će se pridružiti ostalim sudionicima iz više od 40 zemalja na 62. međunarodnom hodočašću vojski Europe i svijeta. Zapovjednik ovogodišnjeg hodočašća je zapovjednik Zapovjednog operativnog središta brigadni general Ivan Turkalj.

Na misi su sudjelovali potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved, državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Špiro Janović te državni tajnik Ministarstva obrane Branko Hrg.

Ministar hrvatskih branitelja Medved pozvao je na molitvu za mir u Hrvatskoj, Ukrajini i svijetu. Istaknuo je važnost utjehe i pomoći koju je hrvatski narod pronalazio u vjeri te rekao: „Bilo je puno izazova i patnji. Prilika je ovo da se osvrnemo na sve stradale, sve strahove i zamolimo Gospu za snagu“.

„Nakon dvije godine kušnje, pod geslom Mir vam svoj dajem (Iv 14, 27), ponovno putujemo našoj Gospi u Lurd. Hodočašće je putovanje, kao i život, a Gospa nas u tome uči biti poniznima“, poručio je zapovjednik hodočašća brigadni general Turkalj i poželio svim hodočasnicima sretan i dostojanstven put.

U homiliji biskup Bogdan rekao je: „Hodočašće je traženje Boga i susret s njime kroz molitvu i liturgiju“. Podsjetio je okupljene na molitvu za mir u Ukrajini i pozvao hodočasnike na dostojanstveno predstavljanje Domovine na putu u Lurd.

Organizator hodočašća Hrvatske vojske, policije i branitelja je Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj.


Foto: MORH



Pisane vijesti