Otkriveno spomen-obilježje hrvatskim braniteljima u Crikvenici

  • Slika /AM2017/Fotografije/Crikvenica_120472017/DSC01208 (Medium).JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved otkrio je u srijedu, 12. travnja 2017. godine, spomen-obilježje hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Crikvenici. 

Svečanost je održana u Parku palih za Domovinu, gdje je i postavljeno spomen-obilježje. Tom prilikom prisutnima se obratio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i rekao kako su hrvatski branitelji temelj hrvatske slobode i neovisnosti te jamac sigurne budućnosti. Naglasio je kako je zahvaljujući nesebičnoj žrtvi hrvatskih branitelja stvorena, obranjena i oslobođena hrvatska država.

Spomen obilježje hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Crikvenici izgrađeno je u partnerstvu s HVIDR-om Crikvenica, kao iskaz poštovanja prema hrvatskim braniteljima koji su se borili u Domovinskom ratu i kao obilježje pobjede, simbol slobode i ljubavi prema Domovini. Idejno rješenje spomen-obilježja odabrano je na javnom natječaju te je ocijenjeno kako najbolje odražava vrednote Domovinskog rata i kao takvo predstavlja mjesto sjećanja i ponosa hrvatskim braniteljima, stanovnicima i posjetiteljima Grada Crikvenice. Ministarstvo hrvatskih branitelja sufinanciralo je izgradnju ovog spomen-obilježja sa 100.000,00 kn.

Uz ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda svečanosti su prisustvovali župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, saborska zastupnica Majda Burić, gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina, umirovljeni stožerni brigadir Nedjeljko Jakominić, 100-tni hrvatski ratni vojni invalidi Domovinskog rata te mnogobrojni hrvatski branitelji iz Domovinskog rata i stanovnici Crikvenice i crikveničkog kraja.

Pisane vijesti