Održana prva sjednica Vijeća za domovinski pijetet, mir i razvoj i sastanak povodom organizacije obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata

Slika /FOTOGRAFIJE/Ilustracije/MHB_logo_bez_pozadine (2).png
U Ministarstvu hrvatskih branitelja u srijedu, 4. studenoga 2020. održana je 1. sjednica Vijeća za domovinski pijetet, mir i razvoj i sastanak povodom organizacije obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Nazočnima se uvodno obratio potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ujedno predsjednik Vijeća. Predstavio je Poslovnik o radu Vijeća za domovinski pijetet, mir i razvoj, koji je jednoglasno prihvaćen.

Potom je uslijedila rasprava na temu organiziranja obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Uz članove Vijeća, sastanku su nazočili predstavnici Grada Vukovara i Općine Škabrnja te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

„Prepoznajemo važnost toga dana, koji je od ove godine i neradni dan upravo s ciljem kako bi omogućili što većem broju ljudi dolazak u Vukovar i Škabrnju, no moramo biti odgovorni. Uvijek smo znali nositi se s izazovima i donositi odgovarajuće odluke pa ćemo znati i sada,“ istaknuo je ministar Medved.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i načelnik Općine Škabrnja Nediljko Bubnjar iznijeli su prijedloge programa ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, a ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak istaknuo je važnost praćenja epidemiološke situacije i nužnost poštivanja mjera koje će biti na snazi.

U raspravu su se uključili i drugi sudionici sastanka, dajući konstruktivne prijedloge i sugestije te je zaključeno da će se ponovno sastati tjedan uoči Dana sjećanja kako bi definirali program obilježavanja u skladu s tada aktualnom epidemiološkom situacijom, koja će se svakodnevno pratiti.

Pisane vijesti