Održana četvrta sjednica Povjerenstva Vlade RH za istraživanje, uređenje i održavanje vojnih groblja, groblja žrtava Drugog svjetskog rata i groblja poslijeratnog razdoblja.

U prostorijama Ministarstva branitelja 26. veljače 2014. održana je 4. sjednica Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za istraživanje, uređenje i održavanje vojnih groblja, groblja žrtava Drugog svjetskog rata i groblja poslijeratnog razdoblja.

Središnje točke dnevnog reda sjednice bile su: usvajanje strategije za provedbu Zakona o istraživanju, uređenju i održavanju vojnih groblja, groblja žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja u 2014. godini, izvješće Vladi RH i Hrvatskom saboru o radu Povjerenstva za istraživanje, uređenje i održavanje vojnih groblja, groblja žrtava Drugog svjetskog rata i groblja poslijeratnog razdoblja u 2013. godini te izvješće o provedbi Zakona o istraživanju, uređenju i održavanju vojnih groblja, groblja žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2013. godine.

Na održanoj sjednici članice i članovi Povjerenstva predlagali su i usvajali strategiju provedbe Zakona u 2014. godini, koji se sastoji od Plana ekshumacija u 2014., Plana terenskih istraživanja u 2014. i Plana obilježavanja mjesta groblja žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja u 2014.

Na sjednici je utvrđen i Program rada Povjerenstva u 2014. godini.


Pisane vijesti