Održana 6. sjednica Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za zatočene i nestale

Slika /FOTOGRAFIJE/Ilustracije/IMG_7017.JPG

Na sjednici su raspravljene predstojeće aktivnosti kako bi se povećala učinkovitost u rješavanju slučajeva osoba nestalih u Domovinskom ratu

Na poziv i pod predsjedanjem predsjednika Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za zatočene i nestale, pomoćnika ministra hrvatskih branitelja i čelnika Uprave za zatočene i nestale Stjepana Sučića,  u Ministarstvu hrvatskih branitelja 27. veljače 2019. godine održana je 6. sjednica Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za zatočene i nestale.

Uz pregled najznačajnijih aktivnosti u traženju osoba nestalih u Domovinskom ratu, predsjednik Povjerenstva informirao je članove Povjerenstva o cjelokupnim aktivnostima i dostignutim standardima Uprave za zatočene i nestale u 2018. godini. Također, na sjednici su raspravljene predstojeće aktivnosti kako bi se povećala učinkovitost u rješavanju slučajeva osoba nestalih u Domovinskom ratu.

Povjerenstvo Vlade Republike Hrvatske za zatočene i nestale je savjetodavno i stručno međuresorno tijelo za pitanja zatočenih i nestalih osoba tijekom Domovinskog rata osnovano sa zadatkom pružanja prijedloga, mišljenja i stručnih obrazloženja iz područja traženja zatočenih i nestalih osoba Vladi Republike Hrvatske.

Uz predstavnike Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja koja ima vodeću i provedbenu ulogu u traženju osoba nestalih u Domovinskom ratu, Povjerenstvo čine predstavnici svih tijela i ustanova uključenih u proces traženja nestalih osoba - Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva obrane, Ministarstva pravosuđa, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva zdravstva, Državnoga odvjetništva, sigurnosnih agencija, Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskoga fakulteta u Zagrebu te Hrvatskog Crvenoga križa.


Foto: Ilustracija

Pisane vijesti