Održana 5. sjednica Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske

Slika /slike/logo.jpg

U Ministarstvu branitelja održana je u ponedjeljak, 15. rujna, 5. sjednica Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za istraživanje, uređenje i održavanje vojnih groblja, groblja žrtava Drugog svjetskog rata i groblja poslijeratnog razdoblja.

Na sjednici su članice i članovi Povjerenstva raspravljali o predstojećim mjestima iskapanja; „Luka, naselje Pušava“, općina Kraljevec na Sutli u Krapinsko-zagorskoj županiji, „Repova šuma“, općina Štrigova u Međimurskoj županiji, „Leskovec“, Grad Varaždinske Toplice u Varaždinskoj županiji i „Zrin“, općina Dvor u Sisačko-moslavačkoj županiji te o sadržaju teksta natpisa na spomen-obilježjima, koja Ministarstvo u spomen na žrtve Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja, postavlja na mjestima masovnih grobnica „Sorić Krčevina“ i „Volašev vrh“ kod Prijeboja, u općini Plitvička Jezera u Ličko-senjskoj županiji. Na sjednici su predstavljeni prijedlozi teksta natpisa za spomen-obilježja, o kojima se raspravljalo, a koja će Povjerenstvo usuglasiti i usvojiti na sljedećoj svojoj sjednici.

Na održanoj sjednici članice i članovi Povjerenstva su ujedno izvješteni o provedenim aktivnostima Ministarstva od zadnje njihove sjednice te su im predstavljene predstojeće aktivnosti Ministarstva temeljem Zakona o istraživanju, uređenju i održavanju vojnih groblja, groblja žrtava Drugog svjetskog rata i groblja poslijeratnog razdoblja.



Stranica