​Održan sastanak s predstavnicima Hrvatskog Telekoma

Slika /FOTOGRAFIJE/Sastanak s HT-om - prosinac 2020/DSC_0225.JPG
U Ministarstvu hrvatskih branitelja 22. prosinca 2020. održan je sastanak predstavnika Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji s predstavnicima Hrvatskog telekoma d.d. i InterCapital Asset Managementa d.o.o., društva koje upravlja Fondom.
 
Sastanku su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ujedno predsjednik UO Fonda, sa suradnicima, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Kostas Nebis i predsjednik Uprave InterCapital Asset Management d.o.o. Ivan Kurtović, stariji potpredsjednik Uprave HT-a Siniša Đuranović i voditelj Odjela riznice HT-a Karlo Došen, član Uprave ICAM-a Hrvoje Čirjak, kao i članovi Upravnog odbora Fonda.
 
Tijekom sastanka predstavnici HT-a pobliže su se upoznali s ulogom Fonda kao jednog od značajnih dioničara, predstavljen je utjecaj poslovanja Fonda na funkcioniranje Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji te je istaknuta važnost i održivosti dividende HT-a za poslovanje Fonda.
 
Ministar Medved istaknuo je kako je osnovi cilj Fonda financijski pomoći hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji te osigurati sredstava za ulaganje u socijalne i humanitarne mjere za poboljšanje njihovog socio-ekonomskog statusa. Polovica neto realizirane dobiti Fonda, koja najvećim dijelom dolazi od dividende HT-a, namijenjena je upravo za tu svrhu, kao i za stipendiranje djece hrvatskih branitelja, dok se 25% neto dobiti isplaćuje kao dividenda svim udjelničarima fonda, a preostalih 25% se reinvestira u Fond. Stoga se nastoji održati članska struktura Fonda na razini braniteljsko-stradalničke populacije u skladu s ciljem radi kojeg je Fond i osnovan, napomenuo je ministar.
 
Predstavnici Hrvatskog Telekoma istaknuli su kako se uvijek brinu za svoje dioničare pri čemu posebno razumijevanje imaju za Fond hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, svjesni strukture i značaja njegovih ulagatelja te plemenite društvene uloge koju kroz rad Zaklade Fond ostvaruje.
 
Uvažavajući između ostalog i prijedloge Fonda, HT je u proteklim godinama povećao ukupnu isplatu dividende te je, unatoč zahtjevnim okolnostima koje su obilježile 2020. godinu i dodatno vodeći računa o interesima svojih dioničara, povećao redovnu dividendu za 14%, nastavljajući s nagrađivanjem dioničara kroz otkup vlastitih dionica. Od 2017. godine HT je isplatio više od 2,7 milijardi kuna. Pritom je, s obzirom na vrijednost koju stvara za dioničare, dionica HT-a u nedavnom izboru financijske zajednice i javnosti proglašena 'Dionicom godine' na Zagrebačkoj burzi, istaknuli su predstavnici Hrvatskog telekoma.
 
Sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo iznesenim prijedlozima i partnerskim odnosom, vjerujući da će se uspješna suradnja i otvoreni dijalog nastaviti za dobrobit i unaprjeđenje poslovanja Fonda.
 

Pisane vijesti