Održan sastanak o preventivnim sistematskih pregledima

  • Slika /AM2017/Fotografije/Naslovna.JPG
  • Slika

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved održao je danas, 9. lipnja 2017. godine, sastanak s ravnateljima općih i županijskih bolnica, kliničkih bolničkih centara i koordinatorima za hrvatske branitelje u Ministarstvu hrvatskih branitelja.
 

Svi prisutni izrazili su svoje zadovoljstvo dosadašnjim pozitivnim rezultatima. Do sada se pozivu na preventivni sistematski pregled odazvalo 6.294 hrvatskih branitelja, a sama važnost ovog projekta očituje se u činjenici da se u više slučajeva uspjelo na vrijeme otkriti bolesti te početi s liječenjem.

Na sastanku je još jednom naglašena potreba provedbe preventivnih programa unutar zdravstvenog sustava. Upravo stoga, a u cilju što ranijeg otkrivanja onkoloških, kardiovaskularnih i drugih kroničnih nezaraznih bolesti, Ministarstvo će i dalje poticati hrvatske branitelje da aktivno brinu o svom zdravlju.
 
Predstavnici Ministarstva zdravstva također su izrazili svoje zadovoljstvo dinamikom pregleda te rezultatima. Svi predstavnici zdravstvenih ustanova koje provode preventivne sistematske preglede iskazali su spremnost na pomoć u daljnjem liječenju te provedbi pregleda.
 
Ministarstvo hrvatskih branitelja i dalje nastavlja s preventivnim sistematskim pregledima, organiziranih na inicijativu ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, te do kraja 2017. godine na razini Republike Hrvatske želi ostvariti planirani broj pregleda od oko 33.000 hrvatskih branitelja.
 
Još jednom ističemo kako se za prijavu i sve potrebne informacije možete obratiti Područnoj jedinici Ministarstva hrvatskih branitelja ili županijskom centru za psihosocijalnu pomoć, prema mjestu prijavljenog prebivališta, osobno dolaskom na adrese ili pozivom na brojeve telefona, kao i na e-mail adresu sistematski.pregledi@branitelji.hr.

Pozivamo Vas da se radi očuvanja, unapređenja i  kontrole svog zdravlja odazovete našem pozivu na preventivni pregled!
 

Pisane vijesti