Održan 22. susret sjećanja na poginulu djecu u Domovinskom ratu

  • Slika /dokumenti/Nikola/Fotografije - web/Slavonski Brod - naslovna.jpg
  • Slika
  • Slika

Ovaj susret sjećanja važan je podsjetnik na veliku žrtvu poginule djece i neizmjernu tugu koju su njihovi najmiliji pretrpjeli.

Danas je u Slavonskom Brodu održan 22. susret sjećanja na poginulu djecu u Domovinskom ratu pod nazivom „Mali križ - velika žrtva“. Ovaj značajan događaj organizirala je Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja.

Program ovog tradicionalnog susreta započeo je Svetom misom u crkvi Presvetog Trojstva, gdje su se okupljeni prisjetili nevinih žrtava. Nakon mise, uslijedilo je polaganje vijenaca ispred spomenika „Prekinuto djetinjstvo“, gdje je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u ime Vlade Republike Hrvatske odao počast poginuloj djeci u Domovinskom ratu.

Tijekom Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj poginulo je 402 djece, a u Slavonskom Brodu tijekom ratnih godina živote je izgubilo njih 28. Ovaj susret sjećanja važan je podsjetnik na njihovu veliku žrtvu i neizmjernu tugu koju su njihovi najmiliji pretrpjeli.

FOTO: HINA



Pisane vijesti