Održan 21. zdravstveno-savjetodavni simpozij

  • Slika /Njavro/Trakoscan 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Cilj zdravstveno-savjetodavnih simpozija je upoznati hrvatske ratne vojne invalide i njihove obitelji s pravnim mogućnostima koje su im dostupne te s novim mogućnostima liječenja i preventivnog djelovanja

U organizaciji Udruge 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata I. skupine i pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, 29. i 30. kolovoza u Trakošćanu je održan 21. zdravstveno-savjetodavni simpozij.

Simpozij je u ime organizatora otvorio predsjednik Udruge 100%-tnih HRVI I. skupine Đuro Glogoški, a u ime potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, sudionicima se obratila načelnica Sektora za udruge iz Domovinskog rata, kontrolu i analizu projekata Nevenka Benić, koja je izrazila zadovoljstvo snažnom suradnjom i partnerskim odnosom sa svim udrugama iz Domovinskog rata, a posebno s Udrugom HRVI 100% I. skupine.

Cilj zdravstveno-savjetodavnih simpozija je upoznati hrvatske ratne vojne invalide i njihove obitelji s pravnim mogućnostima koje su im dostupne te s novim mogućnostima liječenja i preventivnog djelovanja. Simpoziji također imaju za cilj pomoći u održavanju postojećeg zdravstvenog stanja te poboljšanju kvalitete života članova Udruge i njihovih obitelji. Zdravstveni stručnjaci svojim su predavanjima na teme „Uloga liječnika obiteljske medicine i medicinske sestre u liječenju hrvatskih branitelja“ i „Neurološko stanje nakon ranjavanja” približili sudionicima informacije o mogućnosti preventivnog djelovanja i liječenja bolesti jetre.

Drugog dana Simpozija održan je okrugli stol pod nazivom „Domovinski rat u obrazovnom sustavu”, kao i rasprava na temu „Domovinski rat - žrtva i agresor kroz povijest”. Ove rasprave imale su cilj istaknuti važnost uključivanja tematike Domovinskog rata u obrazovne programe te raspraviti povijesne perspektive i tumačenja sukoba, s posebnim naglaskom na ulogu žrtava i agresora. Kroz ove teme, sudionici su imali priliku razmijeniti mišljenja, iskustva i ideje o tome kako bolje educirati mlade generacije o događajima iz novije povijesti Hrvatske.



Pisane vijesti