Održan 21. Međunarodni kyokushin karate turnir «Memorijal Branko Bošnjak»

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved svečano je otvorio 22. listopada 2016. godine 21. Međunarodni kyokushin karate turnir «Memorijal Branko Bošnjak» u Samoboru. 

Svečano otvorenje turnira započelo je himnom Republike Hrvatske i minutom šutnje za sve poginule hrvatske branitelje. U nastavku programa, službeno su predstavljene zemlje sudionice natjecanja te je prikazan spot o Branku Bošnjaku. Nakon svečanog otvaranja turnira, podijeljene su spomen plakete i prigodni pokloni predstavnicima zemalja sudionica.
 
Memorijalni karate turnir utemeljen je u spomen na poginulog hrvatskog branitelja i dugogodišnjega člana KK “Mladost” Samobor Branka Bošnjaka, koji se 1991. godine priključio Specijalnoj jedinici policije Policijske uprave zagrebačke „Alfe“. Poginuo je vraćajući se s prve crte bojišnice 29. siječnja 1995. godine. Međunarodni memorijalni turnir,  kojeg njemu u spomen organiziraju samoborski karate klub „Mladost“ i Udruga veterana specijalne jedinice policije „Alfa“ Zagreb, postao je jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih turnira u kyokushin karateu u ovom djelu Europe.

Pisane vijesti