Obilježena 5. obljetnica smrti legendarnog vukovarskog heroja s Trpinjske ceste

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobu hrvatskog viteza Marka Babića, dana 8. srpnja 2012. godine na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, obilježena je 5. godišnjica njegove smrti.

Marko Babić legendarni je hrvatski branitelj Domovinskog rata i pukovnik Oružanih snaga Republike Hrvatske. Borio se u bitci za Vukovar i drugim bojištima diljem Hrvatske do konačnog oslobođenja. Bio je zamjenik zapovjednika 3. bojne 204. vukovarske brigade i jedan od najbližih suboraca i zamjenik legendarnog zapovjednika, general-bojnika Blage Zadre. U jednom danu uništio je na Trpinjskoj cesti 14 tenkova.

U povodu 5. godišnjice njegove smrti udruge proistekle iz Domovinskog rata posmrtno su mu dodijelile priznanje 'Junak Domovinskog rata'.

Svečanom obilježavanju prisustvovao je ministar branitelja gospodin Predrag Matić koji se s ponosom prisjetio svog suborca istaknuvši kako je bio neizmjerno hrabar i častan borac koji unatoč osobnoj tragediji proživljenoj u ratu nikada nije mrzio niti prekršio ratna prava i običaje. Volio je svoj grad i svoju državu za koje bi i život dao.


Pisane vijesti