Obilježena 30. obljetnica stradavanja mještana Dabra

  • Slika /FOTOGRAFIJE/HN20211121279513.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

"Poštovani članovi obitelji, danas zajedno s vama dijelimo tugu zbog gubitka vaših najdražih, tugu koja ne slabi godinama. A vama, drage obitelji ovih nedužnih žrtava, vrijeme ne liječi rane, samo ostaje zauvijek nenadoknadivi gubitak vaših voljenih", poručio je ministar Medved

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sudjelovao je 21. studenoga 2021. godine, u ličkom selu Dabru, na obilježavanju 30. obljetnice stradavanja 11 Hrvata u velikosrpskoj agresiji 1991. i 1992.

"Pomolit ćemo se da se spomen na njih ne zaboravi i da istina o njima nađe mjesto u životu hrvatskog naroda, jer ovakvo stradanje i ubijanje mještana jednog mirnog sela ne smijemo zaboraviti i ovakvo zlodjelo ne smije se ponoviti", rekao je Medved, te je poručio svima koji svoju bol nose već trideset godina kako zna da bol ne blijedi s vremenom i da zauvijek ostaje nenadoknadiv gubitak za voljenima.

“Iako smo kao narod podnijeli strahovito stradanje pozivam vas da nikada ne izgubimo svoju vjeru, optimizam, snagu i motiv, da vratimo život o ovakva sela koja su u velikoj mjeri napuštena. Hrvatska je danas slobodna i samostalna i suverena. Ispunili smo svoje ciljeve ali čuvajmo i ovakve krajeve, sela poput Dabra” rekao je ministar Medved.

"U spomen na sve koji nisu dočekali pobjedu, u slavu svima koji su je hrabro izborili, na čast i ponos svima koji su branili i obranili Lijepu našu Domovinu, dužnost je svih nas štititi dostojanstvo svih hrvatskih žrtava", poručio je Medved i dodao da nas žrtve povezuju, obvezuju i trajno zadužuju na očuvanje i širenje istine o Domovinskom ratu.

Gradonačelnik Otočca Goran Bukovac pozvao je da se nikada ne zaboravi bol, patnju i strah žrtava Domovinskog rata, no pozvao je i na oprost i na pomirenje, “da se u ime poginulih Dabrana i svake nevine žrtve rata okrenemo gradnji mostova koji se nikada više neće moći raspasti pod težinom zla i mržnje”.

Prigodnim govorima, polaganju vijenaca i paljenju svijeća na spomenik civilnim žrtvama Dabra prethodila je misa u župnoj crkvi Sv. Mihovila koju je predvodio župnik Tomislav Šporčić.

FOTO / HINA

Pisane vijesti