Obilježena 27. godišnjica pogibije Damira Tomljanovića – Gavrana

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2020/1.png
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U rodnom mjestu Damira Tomljanovića – Gavrana, u Krivom Putu kod Senja 17. veljače 2021. održana je komemoracija povodom 27. godišnjice njegove pogibije.

Uz članove Gavranove obitelji, komemoraciji su nazočili predstavnici Ministarstva obrane, Hrvatske vojske i policije te regionalne i lokalne samouprave, kao i udruga iz Domovinskog rata, a počast je u ime potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda odao državni tajnik Darko Nekić.

 

Damir Tomljanović - Gavran pristupio je u kolovozu 1990. godine Jedinici za posebne namjene MUP-a RH u bazi Rakitje pokraj Zagreba. Tijekom Domovinskog rata borio se na svim ratištima, a poginuo je tijekom nadzora svojih položaja 17. veljače 1994. na obroncima Velebita, kao zapovjednik 2. bojne Tigrova te zapovjednik 1. sektora, IZM Zadar - ZP Split.

Omiljen među suborcima i junak Domovinskog rata Damir Tomljanović Gavran ostaje uzor ratnog zapovjednika i primjer istinskog domoljuba. O njegovoj hrabrosti, požrtvovnosti i junaštvu govore brojna priznanja i odlikovanja, a još više svjedočanstva njegovih ratnih prijatelja.

 



Pisane vijesti