Obilježavanje Memorijalnih dana Šefika Pezerovića i poginulih Bošnjaka branitelja u Domovinskom ratu

Slika /AM2017/Fotografije/H20170512010230 (1).jpg

Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved nazočio je 12. svibnja 2017. godine obilježavanju Memorijalnih dana Šefika Pezerovića, prvog poginulog Bošnjaka branitelja u Domovinskom ratu, u Zagrebu.
 

Polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja poginulim braniteljima Bošnjacima u Domovinskom ratu ispred Islamskog centra u Zagrebu započeli su VII. Memorijalni dani Šefika Pezerovića i poginulih Bošnjaka branitelja u Domovinskom ratu.
 
Nakon odavanja počasti polaganjem vijenaca, uslijedila je komemoracija u konferencijskoj dvorani Islamskog centra kada se prisutnima obratio izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. Tom prilikom rekao je kako se s velikim ponosom prisjećamo Šefika Pezerovića koji je položio život za svoju Domovinu i postao simbol stradanja svih Bošnjaka.
 
Šefik Pezerović (15. ožujka 1968.-22. srpnja 1991.) bio je policajac u Policijskoj postaji Črnomerec u Zagrebu te je kao dragovoljac među prvima stupio u obranu svoje Domovine.

Pisane vijesti