Obilježavanje blagdana Svih svetih i Dušnog dana

Slika /slike/logo.jpg

Ministarstvo hrvatskih branitelja, Ministarstvo obrane i Ministarstvo unutarnjih poslova obilježit će blagdan Svih svetih i Dušni dan 27., 28. i 31. listopada te 1. i 2. studenoga 2016. godine.

Svečano polaganje vijenaca za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata u ime Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova obavit će se 31. listopada 2016. u 11,00 sati kod središnjih spomen-obilježja u alejama poginulih hrvatskih branitelja i na središnjim grobljima u sjedištima svih županija.

Iznimno će se polaganje vijenaca obaviti u:
  • Istarskoj županiji: kod središnjeg križa na gradskom groblju u Puli;
  • Osječko-baranjskoj županiji: kod Spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata na Trgu slobode u Osijeku, kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na gradskom groblju u Osijeku;
  • Splitsko-dalmatinskoj županiji: kod središnjeg križa na gradskom groblju Lovrinac u Splitu, na groblju hrvatskih branitelja na Lovrincu u Splitu;
  • Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji: na gradskom groblju Miroševac. 

Vijence polažu zajednička izaslanstva:
1.   Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova (jedan vijenac),
2.   Ministarstva hrvatskih branitelja i Udruga iz Domovinskog rata (jedan vijenac).

Zajedničko izaslanstvo Ministarstva hrvatskih branitelja i Udruga iz Domovinskog rata čine pročelnik UDU te predstavnici županijskih odnosno gradskih saveza ili zajednica udruga iz Domovinskog rata. Vijence i svijeće za zajedničko izaslanstvo osigurava Ministarstvo hrvatskih branitelja u svim županijama.

Misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje održat će se na Dušni dan u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu, Jarun 1, Zagreb, 2. studenoga 2016. u 10.30 sati, a predvodit će je Vojni ordinarij mons. Jure Bogdan.

Misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata u svim županijama održat će se na Dušni dan, 2. ili 3. studenog 2016. u 10,00 ili 11,00 sati  (sukladno dosadašnjoj tradiciji) i u neposrednom kontaktu s vojnim i policijskim kapelanima, a u koordinaciji s Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj.

Pisane vijesti