Obilježavanje 25. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade Kune

  • Slika /Matea/Osijek 2.jpg
  • Slika
  • Slika

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved dana 29. travnja 2016. godine nazočio je obilježavanju 25. obljetnice 3. gardijske brigade „Kune“ u Osijeku.

3. brigada ZNG  osnovana je u Vinkovcima 29. travnja 1991. godine.
Kroz brigadu je prošlo više od 10 000 ljudi. Tijekom ratnih djelovanja poginulo je 364 pripadnika, 14 pripadnika se vodi kao nestali i više od 1088 ih je ranjeno i ozlijeđeno.
 
Budimo ponosni što smo se borili u Domovinskom ratu i bili spremni dati sve za jedinu nam Hrvatsku domovinu, te se zajednički nastavimo boriti za istinu, pravednost i dostojan život svakog našeg suborca – dugujemo to i našim prijateljima kojih više nema i njihovim obiteljima koje tuguju za svojim poginulima i traže svoje nestale. Njihova žrtva je najsvetiji temelj naše države i nećemo dopustiti da ju itko omalovažava i tjera u zaborav.
Budimo svima primjer odgovornosti, znanja, truda i zajedništva – kao što smo bili i u ratu.
 
Zajedno smo pokazali kako se voli Domovina. Sada u miru, moramo se snažno i strpljivo boriti jer će nam samo zajedništvo, znanje, odlučnost, hrabrost i strpljenje, kakvo nas je vodilo kroz Domovinski rat, osigurati prevladavanje svih teškoća i dokazati kako, unatoč preprekama, nema neostvarivih zadaća.
 
Neka je vječna slava i hvala poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima i neka vječno živi jedina nam domovina Hrvatska.
 

Pisane vijesti