Natječaj

Slika /FOTOGRAFIJE/2019/Ožujak/Javni poziv - spomenik 2 svj rat/Foto 5.png

JAVNI, OTVORENI, U JEDNOM DIJELU POZIVNI, ANONIMNI, LIKOVNI NATJEČAJ za likovno rješenje spomen-obilježja za groblje žrtava iz Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja

CILJ NATJEČAJA:

Cilj podizanja spomen-obilježja je na primjeren, dostojanstven, čitak i jedinstven način odati počast žrtvama svih totalitarnih režima Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja.

Svrha i konačni cilj jest podizanje spomen-obilježja koje bi svojom pojavnošću kao svojevrsni podsjetnik omogućilo očuvanje sjećanja na stradale žrtve i otelo ih vremenu zaborava. Predviđa se brža godišnja dinamika provedbe podizanja spomen-obilježja na različitim lokacijama diljem Hrvatske. Procjenjuje se da u Republici Hrvatskoj postoji veliki brojlokaliteta masovnih i pojedinačnih grobišta žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja.

Autoru odabranog rješenja pripada jednokratna nagrada za prvo mjesto te autorskanaknada za reprodukciju za svako ponovno izvođenje spomen-obilježja
 
PREDMET NATJEČAJA:

Dobivanje idejnog likovnog rješenja spomen-obilježja za groblje žrtava iz Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja, s troškovnikom za realizaciju, koji će se postavljati na mjestima istražene masovne grobnice, a sukladno dinamici postavljanja koju odredi Naručitelj.

Rok za predaju natječajnih radova: 28. lipnja 2019. godine  do 14 sati. 

Dodatnu natječajnu dokumentaciju možete preuzeti na ovoj poveznici

Pisane vijesti