Nastupni posjet veleposlanika Države Izrael u Republici Hrvatskoj

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2020/Nastupni posjet_Izrael/web2 - Copy.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar Tomo Medved primio je u nastupni posjet izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Države Izrael u Republici Hrvatskoj Ilana Mora

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved primio je u ponedjeljak, 13. siječnja 2020. u sjedištu Ministarstva u nastupni posjet izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Države Izrael u Republici Hrvatskoj Ilana Mora.

Uz ministra Medveda, sastanku s veleposlanikom nazočili su državna tajnica Nevenka Benić, pomoćnik ministra Stjepan Sučić te načelnik sektora Vladimir Bergman.

Veleposlaniku su prezentirane aktivnosti Ministarstva hrvatskih branitelja, s posebnim osvrtom na potragu za nestalim osobama u dvije države, a državna tajnica Nevenka Benić podijelila je iskustvo nedavnog posjeta Državi Izrael izaslanstva Ministarstva u sklopu provedbe EU projekta „Jačanje kapaciteta stručnjaka koji pružaju psihosocijalnu skrb za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata - Faza 1“. 

Izaslanstva su se složila kako je pitanje nestalih osoba ključno humanitarno pitanje, a potraga za njima dug države prema obiteljima nestalih.

Veleposlanik Mor istaknuo je izraelski običaj da se posmrtni ostaci poginulih heroja moraju vratiti u Državu Izrael. Na ovom tragu, dogovoren je nastavak suradnje Ministarstva i Veleposlanstva.

Pisane vijesti