Nastavak projekta izgradnje 19 stanova u Gradu Kutini za stradalnike iz Domovinskog rata

Slika /AM2017/Fotografije/Sastanak_06022017/IMG_0071 (1).jpg

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved održao je 6. veljače 2017. godine sastanak s gradonačelnikom grada Kutine Andrijom Rudićem u prostorijama Ministarstva hrvatskih branitelja na temu početka izgradnje stambeno-poslovne zgrade u Kutini na centralnom gradskom trgu. 

Za izgradnju predmetne zgrade napravljen je glavni projekt te se uskoro očekuje i izdavanje građevinske dozvole. Stambeno-poslovna zgrada sastojala bi se od 19 stanova za stradalnike iz Domovinskog rata te gradske knjižnice, čitaonice i multimedijalne dvorane.
 
Navedeni projekt treba biti primjer kako se u suradnji s lokalnom zajednicom i drugim tijelima državne uprave grade stanovi za stradalnike iz Domovinskog rata, ali se osim stambenih jedinica budućim korisnicima nude i dodatni sadržaji. Navedenim se pridonosi kvaliteti života korisnika stanova, ali i ostalih stanovnika grada Kutine kao i razvoju lokalne zajednice.  Stoga je Ministarstvo hrvatskih branitelja pristalo na sudjelovanje u ovom projektu te će snositi troškove izgradnje 19 stanova. Ostale troškove snosit će Grad Kutina.
 

Pisane vijesti