NAJAVA - Uprava za zatočene i nestale na Taktičko-tehničkom zboru opreme i naoružanja

Slika /FOTOGRAFIJE/11 Studeni/Nestali - istraživanja Vukovar/8.jpg

U sklopu obilježavanja 25. godišnjice vojno-redarstvene operacije „Maslenica '93“, na Taktičko – tehničkom zboru opreme i naoružanja Oružanih snaga RH i MUP-a sudjelovat će i Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja

Pozivamo vas na obilježavanje 25. godišnjice vojno-redarstvene operacije „Maslenica '93“!
 
Povodom obilježavanja 25. godišnjice vojno-redarstvene operacije „Maslenica '93“, koja je svojim ponovnim spajanjem sjevera i juga Republike Hrvatske označila prekretnicu u Domovinskom ratu, održat će se program pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.
 
Program obilježavanja započeo je u ponedjeljak, 15. siječnja 2018. godine, predstavljanjem knjige Marka Čuline i Dušana Nikitovića „112. brigada od dragovoljačkih odreda do međunarodnog priznanja Republike Hrvatske“ te će se brojne aktivnosti nastaviti provoditi u razdoblju od 15. siječnja do 13. veljače, dok će se sama središnja svečanost održati 22. siječnja 2018. godine.
 
Upravo će od 20. siječnja 2018. godine, na Taktičko – tehničkom zboru opreme i naoružanja Oružanih snaga Republike Hrvatske i Ministarstva unutarnjih poslova, i Ministarstvo hrvatskih branitelja - Uprava za zatočene i nestale prikazati kontinuiranu, intenzivnu suradnju Ministarstva hrvatskih branitelja kao nositelja aktivnosti u terenskom traženju posmrtnih ostataka nestalih osoba i vraćanju dostojanstva žrtvama Domovinskog rata te Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja i Ministarstva obrane Republike Hrvatske, kao logističke potpore u navedenim aktivnostima.
 
Tom će se prilikom posjetiteljima predstaviti cjelokupan proces traženja nestalih osoba kroz demonstracije postupka pretraživanja terena georadarom i cadaver psima i demonstracije postupka izvida lokacija iz zraka bespilotnim letjelicama. Također, prezentirat će se stručna dostignuća i rezultati aktivnosti putem video materijala te će biti ponuđeni promidžbeni materijali, brošure i letci.

Pisane vijesti