Na Golubovu kamenu miniran spomenik i otuđen križ poginulim hrvatskim braniteljima

Slika /FOTOGRAFIJE/Ilustracije/MHB_logo_bez_pozadine.png
Ministarstvo hrvatskih branitelja najoštrije osuđuje vandalski čin nad spomen-obilježjem hrvatskim braniteljima poginulim u obrani Dubrovnika  na Golubovu kamenu kod Rijeke Dubrovačke, a koji je podignut kao trajni spomen na poginule pripadnike 3. Imotske bojne – Branka Kutlešu i Vinka Žužula.

Ovaj vandalski i barbarski čin se dogodio između 9.07.2021. i 11.07.2021. godine, a  nepoznati je počinitelj ili više njih minirao spomenik i otuđio križ na kojem su upisana imena hrvatskih branitelja, onih koji su svoj život položili na oltar domovine kako bi svi mi danas mogli živjeti i uživati u slobodi i demokraciji.

Svaki oblik devastacije spomen-obilježja podignutih u čast poginulim hrvatskim braniteljima vandalizam je i barbarizam koji zaslužuje oštru osudu cjelokupne javnosti. Kao društvo moramo pronaći načina kako se suprotstaviti ovakvim vandalskim izgredima počinjenim iz osobite mržnje prema temeljnim vrijednostima Republike Hrvatske.  Nedopustivo je oskvrnjivanje digniteta i žrtve poginulih hrvatskih branitelja.

Nepoštivanje uspomene na ljude koji su najzaslužniji za stvaranje samostalne i nezavisne Republike Hrvatske, koji su u jednom povijesnom vremenu svoju zemlju i narod stavili ispred vlastitih života.

Ministarstvo hrvatskih branitelja je i u prijašnjim slučajevima devastacije spomen-obilježja poginulim braniteljima, a kojima su spomen obilježja podignuta na širem području Golubova kamena, općina Ravno, BiH, reagiralo prema nadležnim institucijama i tražilo poduzimanje konkretnih koraka za pronalazak počinitelja.

I zbog ovoga vandalskog čina reagirat ćemo prema svim nadležnim institucijama, i očekujemo da u što skorijem roku poduzmu sve raspoložive mjere i radnje za pronalazak i kažnjavanje počinitelja ovog sramotnog i vandalskog čina.

Pisane vijesti