Ministru Medvedu dodijeljeno je priznanje Počasnog građanina Općine Kravarsko

  • Slika /Njavro/Kravarsko 14.09. 2024___0001.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

„Ovo priznanje mi puno znači, jer dolazi iz zajednice koja je kroz sve svoje izazove pokazivala nepokolebljiv duh, snagu i zajedništvo - vrijednosti koje su danas rijetke, ali su u Kravarskom duboko ukorijenjene”, poručio je ministar Medved

Potpredsjedniku Vlade i ministru hrvatskih branitelja, Tomi Medvedu, dodijeljena je titula Počasnog građanina Kravarskog tijekom proslave Dana Općine, u znak priznanja za njegov doprinos obrani i obnovi toga područja

Tijekom Domovinskog rata 1992. godine, ministar Medved sudjelovao je u obrani područja Pokupskog i Kravarskog. Njegova uloga postala je ključna i nakon razornog potresa krajem 2020. godine, kada je, kao načelnik stožera Civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa, dao izniman doprinos u sanaciji štete i obnovi Općine.

Prilikom primanja priznanja, ministar je izrazio zahvalnost i ponos zbog titule.  „Čast mi je izadovoljstvo pridružiti vam se danas na proslavi Dana Općine Kravarsko te primiti ovo priznanje - titulu Počasnog građanina vaše Općine. Ovo priznanje mi puno znači, jer dolazi iz zajednice koja je kroz sve svoje izazove pokazivala nepokolebljiv duh, snagu i zajedništvo - vrijednosti koje su danas rijetke, ali su u Kravarskom duboko ukorijenjene” poručio je ministar Medved.

Posebno je istaknuo snagu zajedništva i solidarnosti koja je omogućila oporavak nakon potresa koji je oštetio 580 objekata, uključujući župnu crkvu Uzvišenja Svetog Križa.  „U vremenu kada mnogi zaboravljaju na važnost međusobne potpore, vi ste primjer onoga što zajednica zaista znači. Vaša solidarnost i briga jednih za druge u dobru i zlu nešto je što se rijetko viđa i što zaslužuje svako priznanje. Lijepo je ponovno vidjeti već izdaleka ovaj ponosni toranj, kojeg sada krasi i grb Općine Kravarsko - prepoznatljivi simbol ovoga kraja. No, zasigurno najljepši prizor nije sama građevina, već crkva ispunjena našim narodom, koji svjedoči snazi ustrajnosti i vjere”, istaknuo je ministar Medved.

Na proslavi Dana Općine Kravarsko nazočili su igradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar, zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec te brojni predstavnici lokalne samouprave, društava, ustanova i udruga. 

 Foto: Studio Sokol

 

 


Pisane vijesti