Ministarstvo hrvatskih branitelja i Pevec d.d. sklopili Sporazum o suradnji

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2018/5 Svibanj/Pevec/Rukovanje1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Sporazum o suradnji se utvrđuje suradnja u realizaciji potencijalnog plasmana i promidžbe proizvoda zadruga hrvatskih branitelja u prodajnim centrima Pevec za razdoblje od 2018. do 2020. godine.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i predsjednik Uprave Pevec maloprodaje neprehrambene robe d.d. Jurica Lovrinčević, potpisali su u ponedjeljak, 14. svibnja 2018. godine, Sporazum o suradnji kojim se utvrđuje suradnja u realizaciji potencijalnog plasmana i promidžbe proizvoda zadruga hrvatskih branitelja u prodajnim centrima Pevec za razdoblje od 2018. do 2020. godine.

Nakon sporazuma o suradnji između Ministarstva hrvatskih branitelja i Podravke kojim se osigurala realizacija otkupa proizvoda zadruga hrvatskih branitelja za potrebe industrijske prerade, a koji se uspješno provodi od rujna prošle godine, Ministarstvo nastavlja s pružanjem podrške daljnjem razvoju braniteljskih zadruga i njihovom pozicioniranju na tržištu.

Potpisivanjem ovog Sporazuma s Pevecom, Ministarstvo je ostvarilo suradnju u plasmanu i promidžbi neprehrambenih proizvoda braniteljskih zadruga. Proizvodi poput namještaja, dekorativnih predmeta od kovine, drva, kamena, voska i drugih materijala, pletenine, vrtnog programa, elemenata za kućanstvo, različitih suvenira, igrački, proizvoda za primjenu u poljoprivredi i slično od danas će imati osigurano mjesto otkupa uz osiguranje pravovremenog plaćanja.

Važno je naglasiti kako Ministarstvo potpisivanjem ovakvih sporazuma o suradnji ne narušava tržišno natjecanje, što je potvrdila i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja. Osim suradnje u području plasmana proizvoda, Sporazumom se omogućuje i ostvarivanje pristupačnijih uvjeta kupnje neprehrambene robe za članove obitelji smrtno stradalog ili nestalog hrvatskog branitelja, hrvatskog ratnog vojnog invalida od I. do X. skupine i članove uže obitelji umrlog hrvatskog ratnog vojnog invalida s istim oštećenjem organizma te dragovoljce Domovinskog rata koji su ostvarili pravo na stambeno zbrinjavanje Ministarstva.

Prilikom potpisivanja Sporazuma, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved je rekao: „Cilj je novog Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji poboljšati pristup tržištu rada osobama iz ciljne skupine, povećati njihovu konkurentnost i prilagodljivost tržištu rada te smanjiti broj nezaposlenih, čime će se stvoriti uvjeti za što uspješnije socijalno uključivanje hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.“ Ministar Medved je dodao kako osnovu provedbe Programa čini pet mjera namijenjenih obrazovanju, samozapošljavanju, zapošljavanju kod poslodavca, poticanju rada zadruga hrvatskih branitelja te proširenju i podupiranju postojećih djelatnosti korisnika.

Predsjednik Uprave trgovačkog lanca Pevec Jurica Lovrinčević je istaknuo: „Današnjim sklapanjem sporazuma kojim podupiremo ekonomsku integraciju hrvatskih branitelja pokazali smo kako smo kompanija koja ima ozbiljan pristup i empatiju prema hrvatskim braniteljima koji su se za nas nesebično žrtvovali, a zauzvrat od društva posljednjih godina neopravdano marginalizirani i stigmatizirani.“ Rekao je i to kako Pevec čini iznimne napore kako bi pomogao svim osjetljivim skupinama društva, osobito hrvatskim braniteljima. Lovrinčević je naglasio kako imaju iznimnu čast što će na policama njihovih trgovina u ponudi biti proizvodi koji su rezultat rada hrvatskih branitelja jer je to najmanje što mogu učiniti kako bi iskazali zahvalnost i povjerenje.

Program je namijenjen nezaposlenim hrvatskim braniteljima te nezaposlenoj djeci smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja, djeci dragovoljaca i djeci HRVI-a iz Domovinskog rata. Ministarstvo hrvatskih branitelja podupire rad zadruga hrvatskih branitelja kontinuirano od 2004. godine. Provedba mjera aktivne politike zapošljavanja, koja čini osnovu Programa, korisnicima omogućava pristup zaposlenju i ekonomskim resursima što dovodi do aktivnog doprinosa društvu u cjelini.

Pisane vijesti