Ministar Medved u Vukovaru otvorio Državno sportsko natjecanja dragovljaca i veterana Domovinskog rata

  • Slika /Dokumenti 2022/IMG-20221001-WA0002.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

“U cilju očuvanja istine o tome što se dogodilo u Hrvatskoj i prenošenju istine o velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, ovi naši susreti imaju ogroman značaj”, kazao je ministar Medved na otvorenju natjecanja “Vukovar 2022”, na kojem sudjeluje više od 800 hrvatskih branitelja iz svih županija

Više od 800 hrvatskih branitelja sudjeluje na 26. državnom športskom natjecanju dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, koje se održava 1. listopada 2022. u Vukovaru, a natjecanje je otvorio potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Okupljene branitelje pristigle iz svih krajeva Hrvatske pozdravili su zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Franjo Orešković i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH general-pukovnik Slavko Barić te predsjednik podružnice UDVDR Vukovarsko-srijemske županije Milan Draženović.

Zahvaljujem Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH na organizaciji ovog tradicionalnog natjecanja, kao i svima vama koji se iz godine u godinu okupljate kako bi u zajedništvu promicali sportske aktivnosti kao dobar način održavanja ne samo tjelesnog, nego i mentalnog zdravlja.

Ministar Medved izrazio je zadovoljstvo što je Ministarstvo hrvatskih branitelja pokrovitelj ovoga natjecanja koje se svake godine održava u drugom gradu i županiji te je zahvalio organizatorima i domaćinima na održavanju tog tradicionalnog sportskog susreta hrvatskih branitelja.

“Ovi susreti pridonose jačanju prijateljstva, zajedništva i pozitivnog natjecateljskog duha hrvatskih branitelja, u kojima se ujedno evociraju sjećanja iz Domovinskog rata, podsjećajći pritom na povijesni značaj i vrednote koje crpimo iz tog vremena”, kazao je te dodao kako se sportskim aktivnostima pridonosi očuvanju zdravlja i psihofizičkih sposobnosti, što je u fokusu i Ministarstva hrvatskih branitelja.

“U cilju očuvanja istine o tome što se dogodilo u Hrvatskoj i prenošenju istine o velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, ovi naši susreti imaju ogroman značaj”, istaknuo je, poručivši kako sloboda koju danas žive Vukovar i Hrvatska nije darovana, a to, kazao je, najbolje znaju hrvatski branitelji.

“Ovogodišnje natjecanje u Vukovarsko-srijemskoj županiji još je jedna prilika da hrvatski branitelji pokažu kako se, uz natjecateljski i pobjednički, njeguje i duh zajedništva među ratnim prijateljima”, kazao je te dodao kako su "naša snaga i pobjednički duh odgovor na izazove s kojima se susrećemo i s kojima ćemo se susretati u budućnosti".

Sudionici 26. državnog športskog natjecanja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata „Vukovar 2022“ nadmeću se u osam sportskih disciplina. Tim povodom kod Križa na ušću Vuke u Dunav i na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.



Pisane vijesti