Ministar Medved u Novskoj na predstavljanju knjige o spomeniku dr. Franji Tuđmanu

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2020/Izlozba_FT_Novska/IMG-20200117-WA0008.jpg
  • Slika

Ministar Medved podsjetio je na njegovu viziju naše domovine u euroatlantskim asocijacijama, u kojima je Hrvatska danas priznata članica, a kao posebnu simboliku istaknuo je hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije koje se odvija nedaleko od Kovačićevog spomenika Tuđmanu u Zagrebu

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sudjelovao je 17. siječnja 2020. u Novskoj  na predstavljanju knjige „Kuzma Kovačić: Spomenik Franji Tuđmanu u Zagrebu“ autora Ivana Aralice, Ivana Rogića i Milana Bešlića.

Predstavljanje je održano u organizaciji Grada Novske i Gradske knjižnice „Ante Jagar“, u kojoj su uz ministra Medveda o knjizi govorili jedan od njezinih autora Milan Bešlić i autor spomenika Kuzma Kovačić te povjesničar Nevio Šetić, a okupljenima se obratio i gradonačelnik Novske Marin Piletić.

Tim povodom svi su se prisjetili lika i djela prvog hrvatskog predsjednika, o čijoj je 20-oj godišnjici smrti i prvoj godišnjici postavljanja spomenika izdana ova dvojezična fotomonografija.

U svom obraćanju ministar Medved podsjetio je i na njegovu viziju naše domovine u euroatlantskim asocijacijama, u kojima je Hrvatska danas priznata članica, a kao posebnu simboliku istaknuo je hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije koje se odvija u zgradi Nacionalne i sveučilišne knjižnice nedaleko od Kovačićevog spomenika Tuđmanu u Zagrebu.

Tekstovi trojice autora objavljeni na hrvatskom i engleskom jeziku pojašnjavaju ideju koja je dovela do postavljanja spomenika, njegovoj poziciji i simbolici, a u knjizi su i brojne fotografije autora Gorana Vranića koje prate priču o spomeniku od ideje do realizacije.
 

Pisane vijesti