Ministar Medved s predstavnicima Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora

Slika /FOTOGRAFIJE/Ilustracije/MHB_logo_bez_pozadine.png

Ministar Medved istaknuo je punu potporu Vlade bivšim zatočenicima srpskih i crnogorskih koncentracijskih logora, podsjetivši na sustavan i značajan iskorak učinjen u mandatu ove Vlade u rješavanju tog otvorenog međudržavnog pitanja

U Ministarstva hrvatskih branitelja 10. veljače 2023. održan je redoviti sastanak s predstavnicima udruga članica Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora.

Sastanku su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, državni tajnik Darko Nekić i glavni tajnik Ivica Akmadža, predsjednik HDLSKL-a Zdravko Komšić zajedno s predsjednicima županijskih podružnica te odvjetnici koji ih zastupaju u postupcima radi naknade štete pred sudom u Republici Srbiji.

I ovom prilikom ministar Medved istaknuo je punu potporu Vlade bivšim zatočenicima srpskih i crnogorskih koncentracijskih logora, podsjetivši na sustavan i značajan iskorak učinjen u mandatu ove Vlade u rješavanju tog otvorenog međudržavnog pitanja.

Podsjetimo, Vlada RH je u ožujku 2020. donijela odluku o osnivanju Povjerenstva za koordinaciju aktivnosti i pružanje pomoći bivšim zatočenicima koji su za vrijeme oružane agresije na Hrvatsku prisilno odvođeni i zatočeni na području Srbije i Crne Gore.

Ministarstvo hrvatskih branitelja i nadalje će pružati svu potrebnu pomoć Hrvatskom društvu logoraša srpskih koncentracijskih logora u ostvarivanju prava njihovih članova i svih bivših zatočenika srpskih koncentracijskih logora.

Pisane vijesti