Ministar Medved primio veleposlanika SAD-a NJ.E. g. Kohorsta

Slika /FOTOGRAFIJE/2020/DSC_1150.JPG

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved primio je u petak, 4. rujna 2020., veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država NJ.E. g. Roberta W. Kohorsta s izaslanstvom.

Na radnom sastanku u Ministarstvu hrvatskih branitelja uz veleposlanika Kohorsta bili su vojni izaslanik SAD-a pukovnik Matthew Scott Denny i drugi tajnik u Veleposlanstvu Cameron Millard.

Tijekom sastanka razgovarali su o suradnji Ministarstva hrvatskih branitelja i Veleposlanstva SAD-a, poglavito na području traganja za nestalim osobama. Ministar Medved izložio je dosadašnja postignuća i napore, s posebnim osvrtom na poteškoće u ishođenju informacija o nestalim osobama i prikrivenim grobištima, a veleposlanik Kohorst ponudio je pomoć SAD-a, kako u pogledu tehničke potpore tako i međunarodne suradnje na tom području.

Ministar Medved zahvalio je veleposlaniku Kohorstu na vrijednoj donaciji Sjedinjenih Američkih Država Ministarstvu hrvatskih branitelja za uređenje prostorija budućeg Veteranskog centra Mursa u Osijeku. Veleposlanik Kohorst zahvalio je ministru Medvedu na pruženim informacijama te je obostrano izraženo zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, koja se nastavlja.
 

Pisane vijesti