Ministar Medved posjetio obitelji branitelja u Petrinji

  • Slika /FOTOGRAFIJE/Posjet Petrinji 3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Na prvi dan nove 2021. godine potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved posjetio je nekoliko braniteljskih obitelj na području Petrinje čiji su domovi oštećeni u potresu.

S ministrom je bio i državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Darko Nekić te djelatnici Ministarstva, a pridružili su im se i predstavnici Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi.

Izrazivši potporu hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, ministar Medved uručio im je pakete s osnovnim prehrambenim i higijenskim potrepštinama te zaželio svako dobro u novoj godini, poručivši im da nisu sami: „Činimo sve kako bi se što prije normalizirao život na ovom području, mnogo je toga što nam još predstoji, ali u ovoj nevolji niste sami – sve nadležne institucije  su uključene i angažirane, resorno ministarstvo uvijek vam je na raspolaganju, a uz vas su i vaši ratni prijatelji.“

Tijekom boravka u Petrinji ministar Medved posjetio je prihvatni centar Hrvatskog crvenog križa, gdje su bili i predsjednik Republike Zoran Milanović, ministar obrane Mario Banožić te načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj.

“Zadržimo snagu zajedništva! Ovo je prilika kada hrvatski narod ujedinjen oko velike nesreće koja je zadesila ovo područje ponovno pokazuje dobrotu, duh zajedništva i solidarnosti,” poručio je tom prilikom ministar Medved, zaželjevši svima bolju novu godinu, posebno hrvatskim braniteljima te obiteljima poginulih, nestalih i umrlih branitelja, kojima i danas zahvaljujemo za našu slobodu.

Od prvog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije 29. prosinca 2020. i nakon kojega je dan kasnije uslijedio razorni potres, ministar Medved je u više navrata boravio na širem stradalom području i obišao Sisak, Petrinju, Glinu te brojna okolna mjesta i sela.

Foto: Ministarstvo hrvatskih branitelja i Ministarstvo obrane

Pisane vijesti