Ministar Medved na proslavi Dana hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

  • Slika /Dokumenti 2022/HN20220916698736.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

„Budimo ponosni na našu pobjedu u Domovinskom ratu te s vjerom i optimizmom nastavimo graditi našu Hrvatsku,“ poručio je ministar Medved braniteljima Brodsko-posavske županije, a u Novom Varošu nazočio je otkrivanju spomen-ploče poginulim Tigrovima na novogradiškom bojištu

Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije obilježen je 16. rujna 2022. u Slavonskom Brodu, a uz obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, ratne zapovjednike i branitelje s tog područja proslavi su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, župan Danijel Marušić, izaslanici Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova, predstavnici Hrvatske vojske i policije te udruga iz Domovinskog rata.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika hrvatskim braniteljima na središnjem gradskom trgu izaslanstva su odala počast poginulim braniteljima, a tim je povodom u Kapeli sv. Ane služena misa za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

U Gradskoj knjižnici održana je svečana akademija na kojoj su se prigodnim govorima obratili najviši uzvanici.

Pozdravljajući nazočne u ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, ministar Medved čestitao je braniteljima iz Brodsko-posavske županije njihov dan, prisjetivši se 768 hrabrih branitelja iz toga kraja koji su dali svoje živote u obrani i oslobađanju naše domovine.

„Danas odajemo i priznanje svima vama koji ste prepoznali povijesnu priliku za stvaranje samostalne i neovisne hrvatske države i ostvarenje vjekovnih težnji hrvatskoga naroda,“ poručio je braniteljima s tog područja, podsjetivši na vrijeme stvaranja, obrane i oslobađanja Hrvatske.

„Naša Vlada pokazala je svojim odnosom prema hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata da je za nas to sudbonosno, najteže razdoblje novije hrvatske povijesti temelj naše državnosti,“ kazao je Medved, te dodao kako je Vlada u šest godina mandata donijela zakone i normativne akte kojima su regulirali sva ključna pitanja vezana uz braniteljsko-stradalničku populaciju, i to zajedno s predstavnicima branitelja i stradalnika s kojima je ostvarena kvalitetna suradnja i partnerski odnos.

Svim hrvatskim braniteljima iz Brodsko-posavske županije zahvalio je na nemjerljivom doprinosu u obrani naše domovine, uz poruku i poziv svima: „Budimo ponosni na našu pobjedu u Domovinskom ratu te s vjerom i optimizmom nastavimo graditi našu Hrvatsku!“

U sklopu prigodnog programa upriličeno je i otkrivanje spomen-ploče poginulim pripadnicima 1. gardijske brigade Tigrovi na novogradiškom bojištu kod Kapelice sv. Stjepana u Novom Varošu, a ministar Medved položio je vijenac u ime predsjednika Vlade te je tom prigodom istaknuo doprinos legendarnih Tigrova u obrani i oslobađanju svih krajeva naše domovine.

Foto: HINA

Pisane vijesti