Ministar Medved na obilježavanju Spomendana Narodne zaštite

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2018/3 Ožujak/Dan Narodne zaštite/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dragovoljni odredi Narodne zaštite bili su i ostali ponos hrvatske države, preteča stvaranja Hrvatske vojske i policije i to u onim najtežim, presudnim trenucima.

Ministar hrvatskih branitelja i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Tomo Medved u srijedu ,14. ožujka 2018. godine, sudjelovao je u obilježavanju Spomendana Narodne zaštite održanom u Mimari.

Nakon blagoslova prvog kapelana hrvatske vojske Stjepana Bergovca i pozdravnih govora predsjednika Udruge Ivana Posilovića te ostalih uzvanika, okupljenima se obratio i ministar Medved.

Zahvalio je svima koji su se odazvali i stali u obranu Domovine te je istaknuo: „Naše današnje okupljanje ne budi samo zajedništvo već budi i emocije i čuva od zaborava sve ono kroz što smo prošli braneći svoju Domovinu, tako i ustrojavanje Narodne zaštite kao jednog od prvih oblika dragovoljnog obrambenog organiziranja hrvatskog naroda s ciljem nenaoružanog otpora u cijeloj Hrvatskoj. Hrvatski narod je tih godina prolazio Križni put protkan krvlju hrvatskog čovjeka.“

Na kraju svog obraćanja ministar Medved se osvrnuo i na novi Zakon o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji naglasivši kako su u njemu Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo hrvatskih branitelja prepoznali Narodnu zaštitu kao važan čimbenik u Domovinskom ratu.

Svečanost je uveličao muški vokalni ansambl "Špansko" izvodeći pjesme domoljubne tematike.

Pisane vijesti