Ministar Medved na obilježavanju 30. obljetnice velikogoričke HVIDR-e

  • Slika /Dokumenti 2022/IMG-20220422-WA0004.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

„Želim ohrabriti hrvatske branitelje i hrvatske vojne ratne invalide da se nikada ne umore ulagati svoju energiju u očuvanje tih naših vrijednosti koje smo iznijeli iz Domovinskog rata“, poručio je ministar Medved

Povodom 30. obljetnice velikogoričke HVIDR-e potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u ime predsjednika Vlade položio je vijenac i zapalio svijeću ispred spomenika velikogoričkim braniteljima iz Domovinskog rata.

Vijence su položili i predstavnici HVIDR-e, obitelji poginulih branitelja, predstavnici Grada predvođeni gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom i njegovim zamjenikom Nevenom Karasom te zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec.

„Čestitam svim članovima HVIDR-e Velika Gorica 30. obljetnicu osnutka. Želim ovim ljudima iskazati zahvalu na entuzijazmu i energiji koju ulažu u očuvanje na žrtve iz Domovinskog rata. Drago mi je što su ovdje s nama i udovice poginulih naših branitelja, jer to zajedništvo je ono što je naša najveća vrijednosti. Želim ohrabriti hrvatske branitelje i hrvatske vojne ratne invalide da se nikada ne umore ulagati svoju energiju u očuvanje tih naših vrijednosti koje smo iznijeli iz Domovinskog rata. Na žalost, danas smo svjedoci agresije na Ukrajinu i na stradavanja ukrajinskog naroda, sve nas to podsjeća na ono što smo mi proživjeli. Zahvaljujući hrvatskim braniteljima i mudrosti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana mi smo tu slobodu izborili. Sloboda koju danas imamo nije nam darovana nego je krvlju plaćena. Upravo zbog toga trebamo čuvati naše zajedništvo i jedinstvo našeg naroda, jer to je jamstvo i perspektiva za opstanak i budućnost naših mladih u Hrvatskoj“, rekao je ministar Medved.
 
Povodom jubilarne obljetnice dan ranije služena je misa zadušnica za sve poginule branitelje, a obilježavanje završava svečanom sjednicom velikogoričke HVIDR-e u Ribnici.

Pisane vijesti