Ministar Medved na Danu hrvatskih branitelja u Pakoštanima

  • Slika /dokumenti/Nikola/Fotografije - web/Pakoštane1.jpg
  • Slika
Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sudjelovao je 31. srpnja 2021. na obilježavanju i Dana Općine Pakoštane i Dana hrvatskih branitelja s tog područja.

Prigodnoj svečanosti nazočili su i saborski zastupnik Ante Deur, zamjenik župana Zadarske županije Šime Vicković, načelnik Općine Pakoštane Milivoj Kurtov i umirovljeni general Ante Gotovina te branitelji Pakoštana, kao brojni drugi mještani.

Tim povodom služena je misa u župnoj crkvi Uzašašća Gospodinova koju je predvodio don Jerolim Lenkić. Pakoštanski župnik blagoslovio je veliku hrvatsku zastavu, koja je potom svečano postavljena na novouređeni domovinski spomen-jarbol na obali u Pakoštanima.

Od crkve do jarbola zastavu dugu 12 metara su nosili hrvatski branitelji u pratnji djece, a svečanost je održana u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata iz Pakoštana.

“Kroz povijest su vas snašle razne nedaće, no uvijek iznova ste pokazali vašu marljivost i ljubav prema rodnom kraju i domovini Hrvatskoj,” poručio je ministar Tomo Medved okupljenim mještanima Pakoštana te pozvao sve na zajedništvo kakvo smo imali u Domovinskom ratu.

“Upravo ovakvim susretima i okupljanjima iskazujemo zajedništvo i ljubav prema domovini, a simboličan čin podizanja hrvatske zastave na jarbol, koja će se trajno vijoriti s obale u Pakoštanima, počelo višednevno obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 26. obljetnice VRO Oluja,” kazao je Medved.

Okupljene su u ime domaćina i organizatora pozdravili načelnik Pakoštana Milivoj Kurtov i predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata Boris Bašić. U Domovinskom ratu sudjelovalo oko 400 branitelja rodom iz Pakoštana, a posebno su se ovom prigodom prisjetili šestorice poginulih pakoštanskih branitelja, kao i svih poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja.

FOTO: Informativna katolička agencija

Pisane vijesti