Ministar Matić u posjeti Ljetnoj školi mira u Savudriji

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar branitelja Predrag Matić danas je u kampu "Veli Jože" u Savudriji posjetio Ljetnu školu mira, koju uz potporu Ministarstva branitelja, organizira Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske.

Polaznici Ljetne škole mira su učenici srednjih škola i studenti iz svih županija Republike Hrvatske koji žele razvijati i širiti ideje antifašizma.

Pozdravne riječi uputio je gospodin Franjo Habulin, predsjednik SABA Republike Hrvatske, a prisutnima se također obratio i gospodin Daglas Koraca, zamjenik ministra turizma, kao i ministar branitelja Predrag Matić.

U svom obraćanju ministar je istaknuo: "Fašizam je najveće zlo koje se dogodilo civilizaciji, i hrvatski branitelji su se također prije dvadesetak godina borili protiv jedne vrste fašizma. Različitost je nešto što nas obogaćuje i oplemenjuje. Svatko tko je različit od nas nije nam nikakva zapreka, problem ili prijetnja, nego nam je prilika da upoznamo nešto drugo i to nas obogaćuje".

Ciljevi Ljetne škole mira su usvajanje novih znanja i vještina, razvijanje kritičkog mišljenja i formiranje vlastitog stava, razumijevanje i prihvaćanje različitosti te prenošenje ideja antifašizma.

Pisane vijesti