Ministar Matić na #VladaUP: Imamo razumijevanja i želimo riješiti probleme branitelja. Razgovor nema alternative.

Slika /slike/Matic1-VladaUP.jpg

Ministar branitelja Matić danas se u Banskim dvorima, odgovarajući na upite Twitter korisnika na VladaUP-u, osvrnuo na višemjesečne prosvjede ispred ministarstva, dosadašnji rad ministarstva i odluku o puštanju Gorana Hadžića na slobodu.

„Kako smo rekli, još par dana pa će se navršiti šest mjeseci prosvjeda“, rekao je na početku ministar Matić o prosvjednicima ispred Ministarstva branitelja. Naglasio je da misli kako dijalogu nema alternative te da je razgovor jedino rješenje. Ministar je kazao da hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata svakako spadaju u posebnu skupinu građana, ali da je „važno reći hrvatskoj javnosti da se tu radi o jednom manjem broju branitelja, politički izmanipuliranih“. 

Matić je kazao i da daje sve od sebe u obavljanju ministarske dužnosti te da, s obzirom na rezultate koje Ministarstvo branitelja postiže, je jedno od najboljih ministarstava u Vladi. Ponovio je da poziva prosvjednike na razgovor, ali je istaknuo da je teško razgovarati s ljudima koji ultimativno postavljaju neke zahtjeve.  

„Mi smo pokušali, pokušavamo i dalje i želimo reći hrvatskoj javnosti da ovo naše strpljenje nije znak slabosti, nego znak razumijevanja prema toj skupini hrvatskih branitelja koji prosvjeduju“. Na upit do kada će Ministarstvo plaćati struju u šatoru, ministar je rekao da ništa ne želi lomiti preko koljena te da se sve pokušava razumno riješiti, jer je to ipak jedna specifična populacija ljudi. 



Komentirajući spekulacije o Vladinim koristima od prosvjeda, ministar je naglasio: "Vlada nema koristi od prosvjeda ispred ministarstva. Voljeli bismo da tog šatora nije bilo. Htjeli smo pokazati da imamo razumijevanja i razgovorom riješiti probleme. Razgovor nema alternative, a u okviru demokratskih prosvjeda branitelji mogu prosvjedovati."

Govoreći o registru branitelja, ministar Matić je istaknuo kako je to jedan od uspjeha ove Vlade, najčasniji popis koji je Hrvatska mogla objaviti zahvaljujući kojemu su riješene mnoge anomalije. 

Na upit novinara da komentira odluku haaškog suda o puštanju Hadžića na slobodu, ministar Matić je izjavio: "Odluka haaškog suda o puštanju Gorana Hadžića na slobodu osobno me pogađa. Sviđalo mi se ili ne, teškog srca prihvaćam tu odluku". 

Na kraju #VladaUP-a ministar Matić otkrio je kako mu je najdraža knjiga "Mali princ", da pegla bolje od svoje supruge i da zna kuhati. 
 

Pisane vijesti