Ministar Matić na tribini u Prelogu

  • Slika /Arhiva/slike/DSC_0605.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar Matić na tribini u Prelogu (Međimurska županija) predstavio rezultate rada Ministarstva branitelja u protekle dvije godine svoga mandata.

Svoj posjet gradu Prelogu ministar Matić započeo je polaganjem vijenca i paljenjem svijeće ispred Spomenika Domovinskom ratu u zajedničkom izaslanstvu s Matijom Posavcem, županom Međimurske županije, te Ljubomirom Kolarekom, gradonačelnikom grada Preloga.

Tribina, koja se održala u Multimedijalnoj dvorani Grada Preloga u sklopu Muzeja "Croata Insulnus", otvorena je uvodnim izlaganjima Miroslava Radmanovića, predsjednika HVIDR-e Prelog, Slavka Markača, predsjednika UDVDR Prelog, preloškog gradonačelnika Ljubomira Kolareka te međimurskog župana Matije Posavca.

Svoje izlaganje ministar je započeo isticanjem kako Prelog i međimurski kraj nisu bili izravno ugroženi u Domovinskom ratu, ali su Međimurci dali veliki doprinos u obrani diljem Hrvatske, od Iloka do Dubrovnika. Govoreći o svom odnosu s braniteljima, ministar je rekao: "Dolaskom na funkciju ministra branitelja, kao novinu sam uveo direktnu komunikaciju s braniteljima jer je to najbolji način da se upoznam s njihovim problemima i ponudim im rješenja" to je razlog zašto sam danas ovdje. Međutim, braniteljima treba otvoreno reći da ni Ministarstvo branitelja ni država ne mogu riješiti sve njihove probleme jer branitelji nisu izuzeti iz svakodnevnih problema i obaveza svih hrvatskih građana, ali ono što stoji u Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji država i Ministarstvo su dužni ispuniti. To nisu nisu nikakve privilegije, to su prava."

Rezultate rada Ministarstva branitelja u prethodne dvije godine svoga mandata ministar je predstavio u područjima zdravstvene skrbi i stambenog zbrinjavanja, u domeni politika i programa zapošljavanja hrvatskih branitelja, na području suradnje s udrugama i zadrugama iz Domovinskog rata, kroz zakone koje je Ministarstvo pripremilo te njihove pozitivne efekte, na području potrage za nestalim osobama iz Domovinskog i Drugog svjetskog rata te kroz projekte kojima je cilj čuvati sjećanje na vrijednosti Domovinskog rata i iskazati poštovanje prema zaslugama hrvatskih branitelja.

Tribina je zaključena brojnim pitanjima koje su okupljeni građani imali za ministra Matića.
 

Pisane vijesti