Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved odao počast prvom hrvatskom redarstveniku Josipu Joviću

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2020/Plitvice/IMG-20200331-WA0012.jpg
  • Slika

Povodom 29. obljetnice akcije Plitvice u kojoj je 31. ožujka 1991. poginuo hrvatski redarstvenik Josip Jović, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved odao je počast kod spomen-obilježja u Nacionalnom parku Plitvička jezera, na mjestu pogibije Josipa Jovića.

S obzirom na aktualne mjere prevencije širenja koronavirusa, ove godine obljetnicu akcije poznatiju pod nazivom „Krvavi Uskrs“, nije bilo moguće obilježiti kao ranijih godina, međutim u znak vječne zahvalnosti Republike Hrvatske, poštujući mjere, ministar Medved položio je svijeću kod spomen-obilježja i sudjelovao u molitvi koju je predvodio velečasni Milenko Majić.

Prije 29 godina na Plitvicama započelo je novo poglavlje hrvatske povijesti. Žrtva Josipa Jovića, prvi život ugašen za slobodu Hrvatske i danas nam je zalog za budućnost.

Zahvaljujemo hrvatskim braniteljima na razumijevanju aktualne situacije i poštivanju mjera vezanih za prevenciju sprječavanja širenja koronavirusa te sve koji nisu mogli doći na Plitvice i odati počast prvoj žrtvi Domovinskog rata pozivamo na molitvu za Josipa Jovića i sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

Pisane vijesti