Ministar hrvatskih branitelja posjetio Križevce

Slika /FOTOGRAFIJE/2018/6 Lipanj/Križevci/IMG_0500.JPG

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved posjetio je sa suradnicima Grad Križevce gdje je održao radni sastanak s gradonačelnikom i predstavnicima braniteljskih udruga

Članovi obitelji poginulih branitelja, ministar Tomo Medved, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn i njegov zamjenik Mario Martinčević, saborski zastupnik Branko Hrg te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata položili su vijenac i zapalili svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje podno spomen obilježja Perivoj ratnika.

Nakon odavanja počasti i kratke molitve, gradonačelnik Križevaca upoznao je ministra s prijedlogom o preseljenju spomenika poginulim braniteljima na novu lokaciju koju su zajedno obišli. Ministar je podržao ideju o preseljenju spomenika u središnji prostor nekadašnje vojarne.

U Gradskoj upravi Grada Križevaca održan je radni sastanak na kojem su predstavljeni projekti križevačkih branitelja: stručni edukacijski izlet učenika osmih razreda osnovnih škola na području zapadne Slavonije, promicanje vrijednosti Domovinskog rata u školama Koprivničko-križevačke županije te projekt suradnje Ministarstva hrvatskih branitelja i Podravke.

Poželjevši dobrodošlicu u Grad Križevce, gradonačelnik i domaćin Mario Rajn upoznao je ministra i suradnike s planovima za sljedeću godinu. Istaknuo je kako zajedničkim pristupom u dogovoru s predstavnicima braniteljskih udruga Križevci imaju rješenje koje će dostojno i dugovječno obilježavati sav doprinos i zasluge hrvatskih branitelja.

Ministar Medved naglasio je kako ga raduje međusobno razumijevanje i usklađenost u projektima, a ponajprije zajedništvo koje se vidi u Križevcima. „Križevci prednjače u kvalitetnim projektima i svaki puta kada ovdje dođemo vidimo nešto novo“, istaknuo je. Ovom je prilikom ministar predstavio brojne aktivnosti, ali planove Ministarstva hrvatskih branitelja. Poseban naglasak stavio je na suradnju Podravke i braniteljskih zadruga kroz otkup proizvoda, projekt kojem je osobit doprinos dao pukovnik Zvonko Beljo kojem su mu ovom prigodom ministar i gradonačelnik srdačno zahvalili.

Pisane vijesti