Ministar branitelja Predrag Matić u posjeti braniteljima Novog Vinodolskog

  • Slika /Arhiva/slike/DSC_0146.jpg
  • Slika
  • Slika

Ministar branitelja, gospodin Predrag Matić posjetio je u srijedu, 15. svibnja, Novi Vinodolski.

Ministar se u Novom Vinodolskom susreo s gospodinom Sašom Đujićem, kandidatom Socijaldemokratske partije Hrvatske, Primorsko-goranskog saveza, Hrvatske stranke umirovljenika, Autonomne regionalne stranke te Zelene stranke u utrci za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima.

Gospodin Đujić je u ministrovom prisustvu pred okupljenim novinarima iznio dio svog programa vezanog uz prava hrvatskih branitelja, posebno se osvrnuvši na stambeno zbrinjavanje i zapošljavanje te najavio izgradnju spomenika hrvatskim braniteljima na Korzu hrvatskih branitelja.

U svojoj izjavi za medije, ministar je izrazio svoju podršku gospodinu Аujiću te istaknuo kako je u dosadašnjem tijeku svog mandata prešao više od 100.000 kilometara kako bi izravno, od samih branitelja čuo njihove probleme i prijedloge te da je upravo to i temeljni razloga njegova današnjeg posjeta - od branitelja s područja Novog Vinodolskog i okolice, koji su se uglavnom borili na ličkom ratištu, čuti njihove probleme te im pomoći svojim savjetima.

Nakon susreta s gospodinom Аujićem, ministar Matić je razgovarao s braniteljima iz Hrvatskog časničkog zbora "Vinodol" te s predstavnicima 155. brigade Hrvatske vojske. Kao tema razgovora nametnula se i ideja o izgradnji ili barem opremanju spomen-sobe u jednom od lokalnih muzeja, što je ministar prihvatio rekavši da će Ministarstvo branitelja vrlo rado sufinancirati svaki kvalitetan projekt. U kontekstu očuvanja sjećanja na vrijednosti Domovinskog rata, ali i na svakog hrvatskog branitelja koji je sudjelovao u obrani Republike Hrvatske, ministar je rekao da će se tom misijom odsad baviti Javna ustanova "Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar."

Svoj posjet Novom Vinodolskom ministar je završio ručkom u restoranu "Nava" u vlasništvu gospodina Svemira Rakara, umirovljenog dragovoljca Domovinskog rata koji se nakon vojne službe vratio obiteljskom poslu te danas zapošljava preko 20 osoba.

Pisane vijesti