Međunarodni dan osoba s invaliditetom - 3. prosinca

Slika /FOTOGRAFIJE/Ilustracije/MHB logo.jpg

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Ministarstvo hrvatskih branitelja na poseban način želi odati  priznanje hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata, zahvaljujući im na njihovoj nesebičnoj ljubavi prema Domovini

Cijeneći njihovu žrtvu, naša pažnja usmjerena je na zdravstvenu skrb hrvatskih ratnih vojnih invalida, a naročito na očuvanje kvalitete njihovog života i zdravlja kroz preventivne sistematske preglede, medicinsku rehabilitaciju, ortopedska  i ostala medicinska pomagala.
 
Osobito smo ponosni na odnos suradnje i povjerenja s našim hrvatskim braniteljima, invalidima koji je temelj za niz zajedničkih inicijativa i projekata kako bi  im pružili što kvalitetniju i bolju brigu. Jedan od takvih zajedničkih projekata je i Projekt rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom.
 
Također, prateći potrebe stradalničke populacije koje su se tijekom vremena mijenjale pokrenuli smo projekte uspostave veteranskih centara u RH koji se zasnivaju na suvremenim međunarodnim standardima. Provedbom projekta unaprjeđuje se infrastruktura za pružanje psihosocijalne podrške hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, hrvatskim ratnim vojnim invalidima. 

Prilikom izgradnje i opremanja Veteranskih centara hrvatski branitelji su svojim savjetima i sugestijama sudjelovali u cjelokupnom procesu te su Veteranski centri u potpunosti  prilagođeni osobama s invaliditetom, kao i slabovidnim i gluhonijemim osobama.
 
Dragi hrvatski ratni vojni invalidi, budite sigurni da će Ministarstvo hrvatskih branitelja i u narednom razdoblju snažno podupirati sve aktivnosti kako bi  predano i ustrajno zajednički pridonijeli rješavanju svih izazova  te Vam i na taj način zahvalili za  doprinos i žrtvu koju ste podnijeli za našu Domovinu.
 

Pisane vijesti