Javna tribina o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima hrvatskih branitelja i

  • Slika /Arhiva/slike/20121012_163156.jpg
  • Slika Tribina-Split
  • Slika Tribina-Split
  • Slika Tribina-Split
  • Slika Tribina-Split

U Splitu održana javna tribina o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Ministarstvo branitelja Republike Hrvatske i Udruga veterana 4. GBR organizirali su u Splitu javnu tribinu na kojoj se raspravljalo o nedavno predstavljenom Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Javne tribine, danas u Splitu i 19. listopada u Požegi, organiziraju se s predstavnicima braniteljskih udruga i svim zainteresiranim braniteljima iz Domovinskog rata s ciljem da branitelji iz Domovinskog rata participiraju u različitim fazama kreiranja Nacrta i javnoj raspravi.

Nacrt je prezentirao ministar Predrag Matić, a javnoj tribini je nazočila i Vesna Nađ, zamjenica ministra, te predstavnici svih braniteljskih udruga veterana ratnih postrojbi Zbornog područja Split.

"Ministarstvo je ovu tribinu organiziralo zbog vas, a u izradi Nacrta smo se vodili načelima poput načela očuvanja rada, egzistencijalne sigurnosti ili javne dostupnosti. Nacrtom želim zaštiti dostojanstvo hrvatskih branitelji iz Domovinskog rata i dignitet Domovinskog rata'', istaknuo je Ministar Matić.

Uz ministra Matića na tribini su govorili i predstavnici udruga, Mladen Vidović, Jelena Eranović, Mario Tomasović i Miro Delić.

''Pozdravljamo sve pozitivne izmjene u novom Zakonu'', kazala je Jelena Eranović predsjednica splitske Udruge udovica hrvatskih branitelja.

Ministar Matić je istaknuo kako ne postoji mogućnost da zbog objave Registra branitelji iz Domovinskog rata budu uhićeni. ''Otići ću u zatvor za svakog branitelja, ako do toga dođe, no nema govora o uhićivanju branitelja na granicama'', istaknuo je ministar.

''Nemamo se čega sramiti, bit ću prvi čiji će ratni put biti u cijelosti objavljen'', odgovorio je ministar Matić na pitanja branitelja iz Domovinskog rata vezana uz objavu Registra.

Pisane vijesti