In memoriam prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman

Slika /FOTOGRAFIJE/Ilustracije/6(1).jpg

Na današnji dan 1999. godine preminuo je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman. Vječno smo mu zahvalni na uspostavi samostalne, suverene i slobodne Republike Hrvatske. Njegova djela ostaju trajna inspiracija generacijama kojima je u nasljeđe ostavio slobodnu Domovinu.
 

Povodom 24. godišnjice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana prisjećamo se najvećeg vizionara suvremene hrvatske povijesti, državnika, vrhovnog zapovjednika i čovjeka koji je generacijama Hrvatica i Hrvata ostvario san o slobodnoj Domovini.

Prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman u godinama prijelomnih trenutaka za europsku povijest, prepoznao je povijesni trenutak i za Hrvatsku i okupio nas je da u zajedništvu ostvarimo ono što je cilj svakog naroda - da ima svoju državu. U Domovinskom ratu je uspostavio snažno svehrvatsko zajedništvo Hrvata u Domovini i iseljeništvu i predvodio hrvatske branitelje na pobjedničkom putu do toliko željene slobode.

O njegovim djelima i nemjerljivom doprinosu Hrvatskoj piše i pisat će povijest, a njegove zasluge baštinimo i pronosimo na generacije kojima je u nasljeđe ostavio neovisnu i slobodnu domovinu.

Ideali u koje je predsjednik Tuđman vjerovao i misao koju nam je prenio, vodilja su nam i danas kada gradimo hrvatsku budućnost na temeljima pobjede u Domovinskom ratu.

Zauvijek smo mu zahvalni na Hrvatskoj.

Svi mi zajedno moramo biti prožeti sviješću da od svoje Hrvatske ne možemo očekivati više negoli što sami pridonesemo njezinu boljitku, da bi plodove svoga rada mogli uživati i mi sami, i naša djeca, i djeca naše djece.

 

Pisane vijesti