Identifikacija posmrtnih ostataka osam osoba

Slika /slike/Identifikacija_29.7.jpg

Danas je na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, u organizaciji i koordinaciji Ministarstva branitelja Republike Hrvatske, Uprave za zatočene i nestale, održana identifikacija posmrtnih ostataka osam osoba ekshumiranih iz masovnih i pojedinačnih grobnica na području Republike Hrvatske te preuzetih iz Bosne i Hercegovine.

Identifikaciji je prisustvovao pomoćnik ministra, na čelu Uprave za zatočene i nestale, gospodin Ivan Grujić. Identifikaciji su se odazvale sve pozvane obitelji te su identificirani posmrtni ostaci osam osoba.

Posmrtni ostaci odnose se na 1991./92. godinu i to pet osoba iz Sisačko-moslavačke županije, jedna osoba iz Vukovarsko-srijemske županije, jedna osoba iz Požeško-slavonske županije te jedna osoba iz Bosne i Hercegovine.

Nakon današnje identifikacije, pri Upravi za zatočene i nestale Ministarstva branitelja aktualno je traženje za 1.601 nestalu osobu.

Uprava za zatočene i nestale Ministarstva branitelja poduzimanjem aktivnosti iz svoje nadležnosti u rješavanju pitanja nestalih osoba u Domovinskom ratu daje puni doprinos u očuvanju i zaštiti ljudskih prava.

Pisane vijesti