Identifikacija posmrtnih ostataka 20 osoba

  • Slika /Arhiva/slike/2.JPG
  • Slika
  • Slika

Danas je na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, u organizaciji i koordinaciji Ministarstva branitelja RH, Uprave za zatočene i nestale, održana identifikacija posmrtnih ostataka 20 osoba ekshumiranih iz masovnih i pojedinačnih grobnica u Republici Hrvatskoj.

Identifikaciji su prisustvovali ministar branitelja, gospodin Predrag Matić i pomoćnik ministra, na čelu Uprave za zatočene i nestale, gospodin Ivan Grujić.

Posmrtni ostaci četiri osobe odnose se na razdoblje 1991./1992. godine, riječ je o osobama ekshumiranim na području Bjelovarsko-bilogorske i Vukovarsko-srijemske županije.

Na današnjoj identifikaciji rasvijetljena je i sudbina 15 osoba čije se stradavanje odnosi na 1995. godinu. Od spomenute brojke posmrtni ostaci dvije osobe ekshumirani su na području Karlovačke i Ličko-senjske županije i odnose se na VRO ''Oluja'' , dok je preostalih 13 osoba, čiji su posmrtni ostaci ekshumirani iz pojedinačnih i zajedničkih grobnica u Sisačko " moslavačkoj i Brodsko-posavskoj županiji, iz perioda VRA ''Bljesak''.

Posmrtni ostaci jedne osobe odnose se na razdoblje 1993. godine, riječ je o osobi stradaloj 1993. i ekshumiranoj na području Ličko-senjske županije.

Pisane vijesti