Identificirani posmrtni ostaci pet žrtava iz Domovinskog rata

Slika /slike/Identifikacija15.jpg

U organizaciji Uprave za zatočene i nestale Ministarstva branitelja, 10. prosinca 2015. godine, na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, identificirani su posmrtni ostaci pet žrtava iz Domovinskoga rata.

Riječ je o posmrtnim ostacima osoba stradalih 1991. godine pronađenim u masovnim i pojedinačnim grobnicama na području Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske te Sisačko–moslavačke županije.

Identifikaciji je prisustvovala zamjenica ministra Vesna Nađ koja je istaknula kako Ministarstvo branitelja, poduzimanjem aktivnosti iz svoje nadležnosti daje puni doprinos u očuvanju i zaštiti ljudskih prava.

Identifikacija posmrtnih ostataka žrtava iz Domovinskoga rata koja je organizirana na Međunarodni dan ljudskih prava, ujedno je i podsjetnik na još uvijek neriješeno pitanje sudbine osoba nestalih u Domovinskom ratu te apel svima koji mogu pomoći, da svoja saznanja podijele s Upravom za zatočene i nestale.

Nakon današnje identifikacije, Uprava za zatočene i nestale Ministarstva branitelja traga za 1.590 nestalih osoba te posmrtnim ostacima 425 poginulih osoba, što ukupno čini 2.015 neriješenih slučajeva.

Pisane vijesti | Identifikacija | Nestali