Identificirani posmrtni ostaci pet osoba

Slika /FOTOGRAFIJE/Ilustracije/IMG_7017.JPG

Republika Hrvatska, putem Ministarstva hrvatskih branitelja, još traga za 1.834 osobe nestale i smrtno stradale tijekom Domovinskoga rata

U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja, danas, 30. lipnja 2022. godine, na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu provedena je završna identifikacija posmrtnih ostataka nestalih i smrtno stradalih osoba u Domovinskom ratu. Tom prilikom završno su identificirani posmrtni ostaci pet osoba čiji je preliminarni identitet utvrđen metodom analize DNA.

Posmrtni ostaci su pronađeni i ekshumirani na području Šibensko-kninske, Zadarske i Sisačko-moslavačke te Vukovarsko-srijemske županije.

Republika Hrvatska, putem Ministarstva hrvatskih branitelja, još traga za 1.834 osobe nestale i smrtno stradale tijekom Domovinskoga rata.

Stoga i ovom prilikom pozivamo sve koji mogu pomoći u pronalasku nestalih osoba, da svoja saznanja podijele s Ministarstvom hrvatskih branitelja ili drugim nadležnim tijelima Republike Hrvatske kako bi pridonijeli u rješavanju ovog prioritetnog humanitarnog pitanja.

Pisane vijesti