Identificirani posmrtni ostaci dva hrvatska branitelja

Slika /FOTOGRAFIJE/Ilustracije/IMG_7017.JPG

Članovi obitelji nestalih završno su identificirali posmrtne ostatke hrvatskih branitelja nestalih 1991. godine na području Vukovarsko – srijemske i Osječko - baranjske županije
 

U organizaciji Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja u četvrtak,  31. siječnja 2019. godine, na Kliničkom zavodu za patologiju i sudsku medicinu Kliničkog bolničkoga centra Osijek, provedena je završna identifikacija posmrtnih ostataka dva hrvatska branitelja.

Članovi obitelji nestalih završno su identificirali posmrtne ostatke hrvatskih branitelja nestalih 1991. godine na području Vukovarsko – srijemske i Osječko - baranjske županije,  uz izraze sućuti upućene od pomoćnika ministra hrvatskih branitelja nadležnog za Upravu za zatočene i nestale Stjepana Sučića.

Tom prilikom pomoćnik Sučić istaknuo je predanost Ministarstva hrvatskih branitelja u osiguranju prava obitelji da saznaju istinu o sudbini svojih nestalih članova te posvećeni rad u rješavanju sudbine svih osoba nestalih tijekom Domovinskog rata, osobito sudbine hrvatskih branitelja koji su svoje živote ugradili u temelje suverene i samostalne Republike Hrvatske.

Sučić i ovom je prilikom pozvao sve građane Republike Hrvatske na aktivno uključivanje u rješavanje sudbine nestalih hrvatskih branitelja i civila. Utvrđivanje sudbine nestalih osoba i kazneni progon odgovornih za počinjena zlodjela te trajno promicanje vrijednosti Domovinskoga rata kao temelja stvaranja i opstojnosti suverene hrvatske države, obveza je svih mjerodavnih tijela Republike Hrvatske.

Nakon današnje identifikacije, Republika Hrvatska putem Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja još traga za 1.497 nestalih osoba te posmrtnim ostacima 413 poginulih osoba, što ukupno čini 1.910 neriješenih slučajeva iz Domovinskoga rata. 

Foto: Ilustracija
 

Pisane vijesti