Identificirani posmrtni ostaci 10 osoba

  • Slika /Arhiva/slike/DSC_0991.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U organizaciji i koordinaciji Ministarstva branitelja Republike Hrvatske, Uprave za zatočene i nestale, na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, održana je identifikacija posmrtnih ostataka 10 žrtava ekshumiranih iz masovnih i pojedinačnih grobnica na području Republike Hrvatske te posmrtnih ostataka pronađenih i preuzetih iz Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

Identifikaciji je nazočio ministar branitelja, gospodin Predrag Matić i pomoćnik ministra branitelja, na čelu Uprave za zatočene i nestale, gospodin Ivan Grujić.

"Vi ste danas došli na kraj jednoga puta neizvjesnosti i potrage za vašim najmilijima. Ovom prilikom još jednom želimo pokazati da je Republika Hrvatska uz članove obitelji nestalih osoba. Posebno želim istaknuti kako je dio pronađenih osoba rezultat naše suradnje sa susjednim zemljama", tom je prilikom rekao ministar branitelja Predrag Matić.

Prema mjestu ekshumacije posmrtni ostaci dvije osobe odnose se na Šibensko-kninsku županiju, jedne na Vukovarsko-srijemsku i jedne na Ličko-senjsku županiju. Posmrtni ostaci pet osoba pronađeni su na području Republike Srbije, od čega su četiri osobe nestale na području Vukovarsko-srijemske županije. Jedna osoba pronađena je u Bosni i Hercegovini.

Od 10 identificiranih osoba, četiri su hrvatska branitelja i šest civila.

Ministarstvo branitelja, Uprava za zatočene i nestale, još uvijek traži 1.656 nestalih osoba, 938 osoba nestalih 1991./1992. godine, dok 718 čine osobe nestale 1995. godine.

Pisane vijesti