Hrvatski i slovenski veterani u Ministarstvu hrvatskih branitelja

Slika /FOTOGRAFIJE/2024/DSC_0637.JPG

Održan je sastanak u sklopu međunarodne suradnje Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH. Državni tajnik Nekić nazočnima je prezentirao rezultate rada Ministarstva u proteklom mandatu

Državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Darko Nekić održao je sastanak s predstavnicima Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH predvođenih predsjednikom Udruge umirovljenim general-pukovnikom Slavkom Barićem, te predstavnicima Saveza ratnih veterana Republike Slovenije predvođenih predsjednikom Udruge umirovljenim general-bojnikom Ladislavom Lipičem.

Sastanak je održan u sklopu međunarodne suradnje Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH. Državni tajnik Nekić nazočnima je prezentirao rezultate rada Ministarstva u proteklom mandatu, zakonske izmjene kojima su riješeni izazovi s kojima se ranije suočavala braniteljsko-stradalnička populacija, javne pozivi i natječaje kojima se podupire rad udruga iz Domovinskog rata, mjere koje se odnose na braniteljsko-stradalničku populaciju te unaprjeđenje skrbi kroz osnivanje i razvoj Veteranskih centara diljem RH.

Državni tajnik Nekić posebno je naglasio važnost mjera za zdravstvenu zaštitu hrvatskih branitelja, uz naglasak na provođenje preventivnih sistematskih pregleda. Istaknuo je da se u Ministarstvu kontinuirano prate promjene u populaciji pa će se tako s ciljem rehabilitacije proširiti mreža veteranskih centara te se ove godine pokrenulo i osnivanje braniteljskih centara koji će biti jedinstvena ustanova za dugotrajni smještaj hrvatskih branitelja.

Udruge su izrazile zadovoljstvo prezentiranim aktivnostima na sastanku te dosadašnjom kvalitetnom suradnjom.
 

Pisane vijesti